Громадам Тернопільщини презентували нові навчальні ініціативи

Опубліковано:
1 Травня, 2023

Команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області організувала для територіальних громад інформаційний захід у форматі «День відкритих дверей». До події доєдналася більшість громад області, які ознайомилися з діяльністю U-LEAD у 2022 року та дізналися про нові ініціативи у 2023 році.

За словами керівниці регіонального офісу Наталії Онищук, U-LEAD продовжує надавати методичну комплексну підтримку громадам вже не перший рік, яка покликана посилити їхню спроможність у різних напрямках.

«У 2022 році громади Тернопільщини, крім традиційної консультаційної та навчальної підтримки, отримали від Програми пакети технічної підтримки «Прихисток». Ця допомога була у вигляді гуманітарних вантажів, які складалися з генераторів, ємностей для води, спальних мішків та інших речей першої необхідності. Чимало громад області брали участь в різних навчальних ініціативах, які стосувалися кадрових питань, освіти, медицини, проєктного менеджменту та інших напрямків», – розповіла вона.

Учасників заходу ознайомили з новими ініціативами U-LEAD у 2023 року. Зокрема громади Тернопільщини можуть брати участь у навчальних ініціативах щодо кадрових питань, інтеграції ВПО, енергетичної безпеки, управління кадрами, підтримки волонтерства, створення комунікації змін, цифрової трансформації тощо.

Наталія Онищук наголосила, що у 2023 році підтримка від «U-LEAD з Європою» будуватиметься за трьома напрямками: реформи, відновлення та відбудова. Найбільша увага буде приділена тематичним навчальним програмам та  консультуванню представників органів місцевого самоврядування щодо розвитку спроможності громад та відбудови на місцях. Окрім цього, експерти «U-LEAD з Європою» в рамках ініціативи «Мости довіри» допомагатимуть громадам Тернопільщини з пошуком міжнародних партнерів, що є важливим напрямком роботи під час війни.

Громади області ділилися своїми здобутками завдяки співпраці з U-LEAD. Великоберезовицька та Підгаєцька громади презентували свої успіхи в розвитку сприятливого бізнес-середовища. Так, у Великоберезовицькій громаді завдяки реалізації локальної субсидії вдалося напрацювати інвестиційний паспорт, виготовити сувенірну продукції та презентаційні стенди. Також у громаді в рамках проєкту створили та облаштували консультаційний пункт підтримки бізнесу, послугами якого користуються місцеві підприємці.

Гусятинська та Козівська територіальні громади розповіли про результати роботи над створенням спроможних освітніх мереж, що впроваджувалося в них за експертної підтримки U-LEAD.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: