Маніпуляції із законом: житлово-будівельний кооператив у Тернополі не повернув борги колишньому засновнику

Опубліковано:
1 Травня, 2023

Як повідомлялося раніше один із місцевих житлово-будівельних кооперативів ОК «ЖБК Будного 3», який здійснював будівництво багатоквартирного житлового будинку на мікрорайоні Дружба в місті Тернополі заборгував своєму колишньому засновнику понад 1,8 мільйони гривень.

Керівником обслуговуючого кооперативу “ЖБК Будного 3” є Бабій Ярослав Іванович.

Рішенням Господарського суду Тернопільської області від 24 травня 2022 року у справі №921/575/21 стягнуто з ОК «ЖБК Будного 3» в користь його колишнього засновника 1 847 100 гривень. Відділом державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно боржника ОК «ЖБК Будного 3», в тому числі описано та арештовано багатоквартирний житловий будинок з вбудованими гаражами та приміщенням громадського призначення за адресою місто Тернопіль, вул. С. Будного, 3, що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 6110100000:13:007:0074, площею 0,7243 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі люди не зможуть оформити власність на житло через борги кооперативу

З метою ухилення від виконання рішення суду ОК «ЖБК Будного 3» «оголив» свої банківські рахунки та повідомив виконавчу про відсутність у нього будь-якого майна. При цьому, ОК «ЖБК Будного 3» вдався до правових маніпуляцій та надав виконавчій службі і суду укладений «заднім числом» договір про взаємні зобов’язання від 13 квітня 2021 року згідно із яким будівництво будинку нібито уже здійснював інший кооператив – СК «Богуслава», який на даний час займається продажем квартир.

Питання щодо дійсності даного договору та подальшої юридичної долі арештованого будинку вирішуватиме Верховний Суд, який 26 квітня 2023 року відкрив касаційне провадження у справі №921/575/21. 

В квітні 2023 року Керівник ОК «ЖБК Будного 3» Бабій Ярослав Іванович нехтуючи діючим законодавством , а саме про накладений виконавчою службою арешт на все майно ОК «ЖБК Будного 3» й «забув» про те, що будинок кооперативом не будувався, звернувся до Тернопільської міської ради з пропозицію передати до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади в поповнення статутного капіталу комунального підприємства «Тернопільводоканал» належні кооперативу мережі зовнішнього вуличного водопроводу ПЕ100 діаметром 200мм довжиною 285м від вул. Степана Будного до бульв. Просвіти, балансовою вартістю – 800 815,00 грн.

Технічні умови були виготовлені від 21.04.2022 №76/22 на ім’я ОК «ЖБК Будного 3», але згідно договору про взаємне зобов’язання усю діяльність уже проводив кооператив «Богуслава» з 13 квітня 2021 року.

Виникає сумнів щодо дійсності договору з кооперативом «Богуслава» Втім, завдяки пильності посадових осіб Тернопільської міської ради ОК «ЖБК Будного 3» не вдалося реалізувати свій незаконний план по відчуженню арештованого майна, оскільки прийняття рішення з даного питання знято з розгляду сесії, а отже зовнішній вуличний водопровід до будинку залишився під арештом.

Далі буде …

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бабій, #будного, #ЖБК
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: