Двох жителів Тернопільщини підозрюють у шахрайстві з гуманітарною допомогою

Опубліковано:
21 Квітня, 2023

Працівники Кременецької окружної прокуратури оголосили підозру двом місцевим жителям, які заволоділи гуманітарною допомогою з-за кордону для Шумської територіальної громади.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, директор одного із товариств Шумщини разом зі знайомою організував у власних складських приміщеннях сортування гуманітарної допомоги з-за кордону. Українка, яка мешкала в Польщі, довіряючи їм, передавала харчові продукти, одяг, взуття, лікарські засоби та засоби особистої гігієни, які призначалися для Шумської територіальної громади.

Шахраї обіцяли сортувати одержані предмети гуманітарки та відправити їх до вказаного у деклараціях місця призначення, проте присвоїли чуже майно на суму понад 367 тис. грн, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваним інкримінують частину 3 статті 190 Кримінального кодексу України. Крім того, вони привласнили й незаконно зберігали велику кількість нарковмісних ліків із переданої гуманітарної допомоги, у зв’язку з чим їх дії додатково кваліфікували за частиною 3 статті 309.

Триває досудове розслідування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гуманітарна допомога, #кримінал
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: