Майбутнє криптовалюти – де ще вона може використовуватись

19.04.2023 12:03   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Сучасним світом правлять смартфони та соціальні мережі, адже практично все життя перебралося до гаджетів. За допомогою них ми здійснюємо покупки, працюємо та розважаємось. Така епоха вже отримала назву Web 2.0.

Вона не може продовжуватись вічно, і вже сьогодні можна помітити крен у бік оновлення версії до Web 3.0. У цю епоху вся увага буде зосереджена на технології блокчейн, яка вже дала світу чимало. Багато криптовалютних інвесторів і трейдерів безперервно перевіряють курс біткоїна, тоді як онлайн і офлайн магазини пропонують здійснити покупки за цифрові монети. І це лише початок, адже криптовалюта може запропонувати світові набагато більше.

Перспектива цифрових грошей

Хоча еталоном на криптовалютних біржах залишається біткоїн, дедалі більше інвесторів та трейдерів звертають увагу на альтернативні валюти, що називаються альткоїни. На сьогодні налічується понад 7000 криптовалют, що свідчить про відсутність монополії на ринку, а також про віру інвесторів і розробників у майбутнє технології блокчейн.

При цьому технологія ще розвивається та вдосконалюється. Поки що складно сказати, в якому напрямку піде використання ланцюжка блоків, але можна припустити, що на нас чекають наступні зміни:

  • покупки в магазинах за криптовалюту стануть такими ж звичними, як оплата товарів банківською карткою;
  • країни, що розвиваються, зможуть спиратися на цифрову валюту для економічного зростання;
  • співробітники великих компаній матимуть змогу отримувати оплату токенами;
  • ланцюжок поставок послуг та товарів покращиться.

Багато процесів запущено вже сьогодні, але поки що вони не розвинулися до світового масштабу. Наприклад, дедалі більше великих гравців у сфері продажу пропонують клієнтам оплачувати товари чи послуги криптовалютою. Серед компаній, що перейшли в «новий світ», – Tesla, Subway, PayPal, Microsoft та багато інших. Не стоїть осторонь і український бізнес – вже сьогодні ви можете заправитися на WOG чи купити товари у Фокстроті за крипту.

Деякі країни Латинської Америки та навіть Африки заохочують інвесторів криптовалют, а також створюють максимально зручні умови для трейдингу та застосування крипти у реальному світі. У цьому компоненті також варто відзначити Україну, уряд якої на офіційному рівні визнав цифрові валюти.

Виплата заробітної платні в токенах може очікувати нас у найближчому майбутньому. Це не лише швидко, а й безпечно. До того ж технологія блокчейн допомагає відстежити всі деталі транзакції, що дозволить уникнути «сірих» схем та виплат у конвертах.

Щодо ланцюжка поставок, приклад усьому світу подав Amazon, який навіть подав патент на власну платформу. Вона дозволяє відстежити шлях товару від початкової до кінцевої стадії, що допомагає уникнути купівлі неякісної продукції.

Висновок

Серед переваг криптовалюти багато хто називає безпеку та високу швидкість переказів. Але також важливим чинником популярності є децентралізація. Оскільки токени ніхто не контролює, то й підім'яти їх під себе з боку держави не вийде. Можливо, саме це спричинило заборону цифрових грошей у КНР, проте більшість розвинених держав визнають перспективність біткоїна та інших монет. Саме тому крипту можна за правом назвати майбутньою світовою валютою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі