12 квітня Сейм Польщі ухвалив зміни до спецзакону про допомогу громадянам України у звʼязку з війною. Депутати проголосували за те, щоб продовжити термін легального перебування українських біженців до 4 березня 2024 року, повідомляє UAinKRAKOW. 

“Якщо громадянин України легально потрапив на територію Республіки Польща у період з 24 лютого 2022 року і декларує бажання залишитись на території Республіки Польща, його перебування на цій території вважатиметься легальним до 4 березня 2024 року”, – йдеться у тексті поправки. 

Нагадаємо, що згідно з попередніми змінами до спецзакону, українські біженці можуть легально перебувати у Польщі до 24 серпня 2023 року. Натомість у Сеймі пропонують продовжити цей термін. Це стосуватиметься також дітей, які народилися у Польщі після 24 лютого 2022 року чи громадян України, які мають Карту поляка. 

Також зміни поширюватимуть на тих, хто ходить у Польщі до дитячого садка або школи, дистанційно навчається в українському навчальному закладі, або у 2022/23 навчальному році розпочав навчання у поліцеальній школі або школі для дорослих. Ці особи зможуть легально перебувати на території Польщі до 31 серпня 2024 року. 

Біженці, які повинні у Польщі складати випускні іспити (матуру) зможуть перебувати легально в країні до 30 вересня 2024 року. 

Важливо зазначити, що ці зміни ще мають схвалити Сенат Польщі та президент. 

Новини для українців у Познані — підписуйтесь на телеграм UAinPoznan.

Новини для українців у Кракові — підписуйтесь на телеграм UAinKrakow.

Новини для українців у Варшаві — підписуйтесь на телеграм UAinWarsaw

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #сейм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: