У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» новий в.о. генерального директора

Опубліковано:
16 Квітня, 2023

У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» віднині новий в.о. генерального директора. Ним став Максим Остапенко, колишній очільник Національного заповідника «Хортиця».

Відповідний наказ 14 квітня підписав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Максим Остапенко є фахівцем в галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, співавтор дослідження та реставрації унікальних об’єктів підводної спадщини. 

З початку повномасштабного вторгнення, науковець став до лав ЗСУ, нині ж продовжить тримати культурний та релігійний фронти. 

null

Максим Анатолійович є кандидатом історичних наук, автором понад 30 наукових праць з історії острова Хортиця та Нижнього Подніпров’я, питань збереження вітчизняної культурної спадщини. Кандидатську дисертацію захистив за темою «Населення скіфського часу Дніпровського Надпорожжя».

З 2005 року почав працювати заступником директора у Національному заповіднику «Хортиця». Утім, вже за кілька років Максим Остапенко очолив установу на посаді генерального директора. Окрім того, він був співавтором проєктів музеєфікації пам’яток Національного заповідника «Хортиця» в межах програм Інституту пам’яткоохоронних досліджень Міністерства культури та туризму України і куратором будівництва історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця». 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #генеральний директор, #києво-печерська лавра
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: