У Тернопільській центральній дитячій бібліотеці, що на вулиці Миру 4-а, відбувся традиційний щорічний Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.

Це найбільше книжкове свято року.

Розпочалось воно в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Тиждень був дуже насиченим: це і літературний «глобус» «В пам’яті дитинства назавжди», і літературне побачення з талановитою  і дуже цікавою дитячою поетесою Оксаною Ратушняк.  Вона ознайомила юних читачів із своїм творчим доробком: «Рукавиці для лисиці», «Ключики весни» тощо.  Діти із задоволенням читали вірші поетеси, а потім виготовляли авторські закладки, які для них підготувала гостя. Закладки особливі тим, що  містять QR-коди, за посиланнями яких можна прослухати різноманітні звуки природи. «Наша зустріч  була дуже цікавою і дуже плідною, – ділиться враженнями бібліотекарка Надія Качуровська. – А ще до нас завітав  талановитий тернопільський письменник-гуморист, дипломант 5-го міжрегіонального фестивалю-конкурсу гумору і сатири  «Грицева шкільна наука», автор гумористичних збірок «Бігме не брешу» (1996) та «Охрімові шпички» (2013) –  Орест Чоловічок. У піднесеному настрої декламував свої гуморески читачам нашої бібліотеки».

 У бібліотеці діє Євроклуб «Тернопільска центральна дитяча бібліотека». Під час Тижня читання тут відбувся  «Мозковий штурм «Інформаційні пастки. Кібербезпека в умовах війни». Також ігри, які допомагають орієнтуватися у Всемережжі, аби не піддаватись впливу і маніпуляціям та вміти захистити свою «психологічну територію»: «Дрібнички» та гра «Отримай приз». Бібліотекарі обговорили з дітьми книги на вкрай важливу тему – кібербулінг. А ще діти провели вуличну акцію «Кібербезпека в умовах гібридної війни», роздаючи перехожим інформаційні буклети, які виготовили власноруч.

null
null
null
null
null

Фото з архіву бібліотеки

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Дитяча бібліотека
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: