За матеріалами СБУ судитимуть ще 56 депутатів держдуми рф, які голосували за визнання «л/днр»

Опубліковано:
11 Квітня, 2023

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще 56 депутатів державної думи рф, які сприяли захопленню частини східних регіонів України. 

15 лютого 2022 року вони підтримали постанову щодо звернення до президента росії з проханням визнати «незалежність» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. 

А вже 22 лютого проголосували за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр». 

Наступного дня на підставі ухвалених «договорів» ватажки терористів звернулися до президента рф з проханням надати їм «збройну допомогу». 

Таким чином кремль використав ці рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну та виправдовування збройної агресії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили російським депутатам про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України). 

Наразі Служба безпеки завершила розслідування і направила до суду обвинувальні акти. 

Посадовцям загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України. 

Розслідування проводили співробітники СБУ у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Вінницькій областях за процесуального керівництва органів прокуратури. 

Повний список вищезазначених депутатів за посиланням  bit.ly/43oxAou

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #СБУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: