Метричні книги з Тернопільщини доступні онлайн в польському архіві

Опубліковано:
9 Квітня, 2023

З кожним роком досліження родинної історії набирає все більшої популярності серед українців. Вивчити минуле своєї родини, дізнатися про цікаві факти з життя своїх предків стає обовʼязком для багатьох.

Цьому процесу неабияк сприяє відкритість сучасних архівів. Проте не всі документи, які стосуються біографій мешканців України попередніх століть можна знайти лише у вітчизняних фондах.

Варто звертати увагу й на збірки за кордоном, які містять справжні раритети.

Сьогодні хочемо розповісти про колекцію документів із Головного архіву давніх актів у Польщі. Тут можна відшукати багато метричних книг римо-католицького сповідання із храмів на території Тернопільської області.

Цінною є збірка парафіяльних актів Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви за 1601-1685 та 1740-1951 роки. Тут усі бажаючі можуть, до прикладу відшукати відскановані метрики із таких населених пунктів, як: Чортків, Гусятин, Бучач, Монастириська, Тернопіль, Бережани, Нараїв, Сидорів та ін.

Колекція документів постійно оновлюється. Деякі документи перебувають в стані сканування, тому поки доступний лише їх опис, проте з часом будуть додані й скани.

Метричні книги можна зберігати на носії та користуватися у приватних цілях, до прикладу, для побудови дерева роду.

Хочемо нагадати, що в метричних книгах наші читачі зможуть відшукати дані про народження, шлюб та смерть своїх предків. В записах також є інформація про імена предків, дати народження, хресних батьків, свідків на весіллі, причини смерті. Також інколи в метриках є також згадки про професії та місця звідки походили предки. Здебільшого це притаманно для військових.

Бажаємо нашим читачам успіхів у пошуках інформації про рід. Далі буде.

null
null
null
null
null
null
null

Посилання на архів: Akta parafii wyznania rzymskokatolickiego z archidiecezji lwowskiej, lata: 1601-1685, 1740-1951 Inwentarz zespołu PL, 1 303 (agad.gov.pl)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #метричні книги, #ретро
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: