Яку правду говорити дітям? – психолог Ярослава Кальба

Опубліковано:
5 Квітня, 2023

Психіка дорослого суттєво відрізняється від психіки наших дітей. Вірогідно за рік війни усі батьки це уже зрозуміли.

Ми наче звикли до повітряних тривог, новини з фронту сприймаються не так гостро, проте з люттю та ненавистю, а як щодо наших дітей? Чи помічаємо ми, батьки зміни у дитячій поведінці, харчових звичках, тривалістю сну? Чим це зумовлено? – відповідатиме психолог.

Психологічні травми, що зумовлені війною мають довготривалі наслідки для дитячої психіки, а чим довше тривають воєнні дії, тим серйозніші стають симптоми. Вони можуть довгий час не проявлятися, подекуди батькам може здаватися, що нічого серйозного не відбувається, а в майбутньому, «неважливе» може стати серйозною психічною травмою.

 

Безумовно, діти реагують. Завдання батьків навчити берегти свій психічний стан, від якого залежить і фізичне самопочуття.

У відео ви можете почути кваліфіковані поради від практикуючого психолога, кандидата психологічних наук, доцента кафедри психології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Ярослави Кальби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #психологія, #Соломія Вершигора, #Ярослава Кальба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: