«Ми платимо дуже високу ціну, за те, щоб бути вільним», - Михайло Головко

Михайло Головко цитує Максима Рильського

02.04.2023 17:37   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – ці безсмертні слова Максима Рильського ніколи не втратять своєї актуальності.

Про це повідомляє голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Дев’ятий рік триває військова агресія росії проти України, тисячі українських сімей залишилися без дому і рідних. 24 лютого 2022 ми прокинулися в новій страшній реальності. Сьогодні ми знову виборюємо свою свободу та незалежність у важкій Визвольній війні проти московії, яка триває вже чотири століття. Ми платимо дуже високу ціну, за те, щоб бути вільними, бо втрачаємо кращих синів та дочок України. Наші Воїни на передовій воюють за сім’ю, рідних, дім, за Україну. Усі наші сили спрямовані на перемогу добра над злом, що зветься «московія». Важливим фронтом у цій боротьбі залишається свідомість українців та відстоювання їх інтересів у прерогативі освітніх змін. Сучасні українські діти є генерацією, вихованою на тлі війни, яка краще за будь-кого знає справжню ціну людським цінностям: любові, честі, справедливості, свободі, патріотизму, гідності.

Констатуючи реалії сьогодення, буря невдоволення випускників, освітян та інших громадян України пов’язана з ініційованими змінами щодо проведення у 2023 році удосконаленого національного мультипредметного тесту (НМТ). На відміну від вступної кампанії 2022 року, до переліку обов’язкових навчальних предметів зарахована українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика.

Такі предмети як українська мова та історія України – це основа ідентифікації українця. Це наше, рідне, якого нема ніде в світі. Все багатство української мови з її різноманітними регіональними говірками, наріччями та діалектами є самобутністю, необхідністю для існування народу. Історія України – це історія кожної сім’ї, яка живе в час навали «московської орди», її батьків, дідусів і бабусь. Історію творять люди. Тут не може бути інакше. Не можна насаджувати історію, бо насаджують окупанти, а свою історію потрібно свято оберігати.

Тож під час другого засідання пятої сесії Тернопільської обласної ради з ініціативи голови постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимира Мисика депутати прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Міністра освіти і науки України Оксена Лісового з вимогою не допустити вилучення предмету «Історія України» з переліку обов’язкового блоку завдань для здачі вступниками у 2023 році удосконаленого національного мультипредметного тесту.

У знанні власної правдивої історії – наша сила!
Разом переможемо!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі