Жителям Тернопільщини нагадують, де заборонено збирати березовий сік

Опубліковано:
2 Квітня, 2023

Правоохоронці нагадують жителям Тернопільщини, що березовий сік заборонено збирати у парках та скверах.

За порушення цієї вимоги передбачена адміністративна відповідальність. Заготівля деревних соків у межах населених пунктів є порушенням пункту 4.2. «Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах», відповідальність за яку передбачено ст. 152 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу на громадян від 850 до 1700 грн, – розповіли в Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

«Масово заготовляють березовий сік постійні лісокористувачі, а також підприємці, які отримують для цього спеціальний довіз – лісовий квиток. Цей документ дає право на добування соку у відведених місцях з дотриманням встановлених правил заготівлі.

А у населених пунктах ця діяльність заборонена, адже такі дії можуть спричинити загибель та послабити екологічну стійкість дерев. Наприклад, свердління отворів та прорубування кори в дереві призводить до зараження їх різного року інфекціями, внаслідок чого розпочинаються процеси гниття деревини, що в подальшому позначається на якісному стані дерев та його здатності протистояти несприятливим погоднім умовам», – кажуть інспектори екологічної інспекції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #березовий сік
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: