СБУ показала фото з обшуків у митрополита Павла та опублікувала перехоплені телефонні розмови

Опубліковано:
1 Квітня, 2023

Служба безпеки України підтвердила вручення підозри колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу (Петру Лебідю).

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Правоохоронці підтвердили оголошення підозри за ч. 1 ст. 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі за місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта проводяться слідчі дії. Пресслужба також опублікувала відповідні фото і перехоплен телефонні розмови. Під час них Павло радіє захопленню Херсона російськими окупантами. Він також говорить про “американські біолабораторії” та називає захисників України “ублюдками”.

 

Митрополит розповідає, що тримає зв’язок із Москвою і закликає молитися за патріарха РПЦ Кирила.

Фото: СБУ

Ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

“Закон і відповідальність за його порушення однакові для всіх, а ряса не завжди є запорукою чистих намірів. Сьогодні ворог намагається використати церковне середовище для просування своєї пропаганди та розколу українського суспільства. Але ми не дамо йому жодного шансу! СБУ системно блокує усі спроби російських спецслужб, котрі прагнуть використовувати своїх агентів для нанесення шкоди інтересам та безпеці України”, – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Фото: СБУ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #Петро Лебідь, #СБУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: