У Тернопільському музеї діє виставка картин Василя Стецька

Опубліковано:
31 Березня, 2023

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка Василя Стецька. Експозицію назвали «У просторі часу». Її приурочили до дня народження Тараса Шевченка.

«Василь Стецько –  член НСХУ, лауреат мистецької премії в галузі культури в номінації «Образотворче мистецтво» ім. Михайла Бойчука. Народився митець 6 березня 1950 року в селі Стрілківціи у Чортківськомго району. З дитинства любив малювати. Вчителював у селі Королівка, де написав свої ранні твори. Після завершення армії він намагався вступити до мистецьких вишів Києва та Львова. Закінчив в Одесі Художнє училище імені Грекова у 1976 році. З того часу присвятив себе художній творчості. Закінчив Український поліграфічний інститут ім. Федорова. Працює на Тернопільському художньо-оформлювальному комбінаті, пізніше на комбінаті Художнього фонду України. Написав серії пейзажів, портретів, графічних робіт. З 1991 року займається сакральним мистецтвом, розписав інтер’єри церков та костелів у селах Долина, Дарахів, Зозулинці, Більче- Золоте, Горошова, Шишківці на Тернопільщині. У 2017 році розписував Собор Преображення Господнього у Кременці», – розповіли організатори виставки.

Твори Василя Стецька експонували на районних, обласних виставках у Києві, Львові, Тернополі, Борщові.

 Переглянути виставку робіт Василя Стецька у Тернопільському обласному художньому музеї можна до кінця квітня.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Василь Стецько, #Виставка у Тернополі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: