Жителям Тернопільщини розповіли куди дівати сухе листя і траву

Опубліковано:
31 Березня, 2023

Жителів Тернопільщини закликають не спалювати сухе листя і траву, оскільки це шкідливо для довкілля і може спричинити масштабні пожежі.

Рятувальники розповіли людям, куди можна дівати сухостій. Зокрема, пропонують ці залишки компостувати і удобрювати сад і город або передавати місцевим комунальним підприємствам для вивозу на спеціальне звалище. 

«Закликаємо не спалювати сухостої з декількох причин: гине мікрофлора, що бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив за цих умов відновлюється аж через 5–6 років. У процесі горіння середовище забруднюється шкідливими для органів дихання речовинами. Випалювання трави не прогріє ґрунт, не збагатить його золою та не сприятиме росту нової трави. Крім того маленький підпал може перерости в масштабну пожежу, спричинити руйнування та додати роботи працівникам ДСНС», – кажуть рятувальники Тернопільщини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #березовий сік
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: