Страйкбол – новий рівень навчання для військових та цивільних

Опубліковано:
30 Березня, 2023

Страйкбол більшість українців знають, як військово-тактичну гру, нерідко плутаючи його з пейнтболом. На відміну від останнього, страйкбол (чи ейрсофт – так його називають у решті Європи) більш точно моделює бойові дії з використанням імітаційної зброї, яка, своєю чергою, максимально наближена до бойової за зовнішнім виглядом та вагою. Нерідко, страйкбольну зброю навіть виробляють на базі вузлів та корпусу бойової. В такому випадку від бойової її відрізняє тільки пневматичний принцип роботи та використання пластикових кульок калібру 6 мм в якості балістичного елементу. Тут варто обмовитися – українським законодавством чітко регламентується потужність такої пневматики, і при наявності балістичних захисних окулярів використання страйкбольного автомата є безпечним для здоров`я тих, з ким ви плануєте тренуватися.

Такі особливості хобі зробили його популярним у всьому світі не тільки як дозвілля для мілітаристів, але й перетворили страйкбол у чудову тренувальну базу для тих, хто хоче вдосконалити свої бойові тактичні навички. Страйкбольний бій ведеться на дистанціях до 100 метрів – а це, межа ближнього вогневого контакту. Група компаній Strikeshop – магазини та страйкбольні полігони якої розташовані у Львові, Івано-Франківську, Коломиї, Дніпрі – вже кілька років тренує усіх бажаючих на еірсофт-базі, розвиваючи тактичні навички. З початку війни до тренувань долучилися й українські силовики (наприклад, поліцейські) та бійці сил ТРО, набрані переважно з добровольців, які не мали бойового чи навіть просто армійського досвіду.

Користь страйкболу для військових

Страйкбол може бути корисним військовим, оскільки ця гра може допомогти в удосконаленні різних військово-тактичних навичок та стратегічного мислення. Страйкбол – це не лише гра «команда на команду» – тут задіяні і основи радіозв`язку для координації дій різних гравців, і грамотна робота з укриттями, і навіть мінімальний розвиток топографічних навичок, адже гравцям часто доводиться тренуватися на лісних полігонах, де треба орієнтуватися за картою.

Наприклад, у страйкболі новобранці навчаються працювати в команді, розвивати тактичні навички, виробляти стратегію та приймати рішення в умовах стресу та обмежених ресурсів. Напевне, головною перевагою страйкболу для навчання військових (порівняно з навчаннями з бойовою зброєю) – є дешевизна розхідних матеріалів, куль та фактично відсутній ризик для життя. До того ж вільне тренування з бойовим автоматом неможливо через необхідність складного обліку та контролю за використанням зброї, що не скажеш про електропневматичні автомати.

Також, страйкбол може допомогти військовим відпрацювати різні бойові сценарії та практикувати використання різних типів зброї. До їх послуг не тільки електропневматичні автомати, але й кулемети, снайперські гвинтівки, пістолети та навіть імітаційні гранатомети і спеціалізована піротехніка. Це може допомогти в підготовці до реальних бойових дій та зменшити ризики для життя військових.

Страйкбол, як спосіб адаптації після поранень

Після поранень на фронті бійцям потрібні не тільки відпочинок та лікування, але й реабілітаційний період. Здебільшого, він зводиться до ЛФК. Але звичайна фізкультура, хоча й відновлює функціонування тіла, та не забезпечує відновлення бойових навичок – правильних стійок зі зброєю, реакцій, які здобуває кожен боєць спочатку в навчальній частині, а потім вже на фронті. Страйкбольна гра в цьому випадку лікує душу (шляхом нового емоційного забарвлення) та відновлює необхідні навички, пришвидшуючи повернення в стрій досвідчених ветеранів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #страйкбол
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: