У Константинополі патріарху Варфоломію подарували картину митця із Бучача

20.03.2023 11:53   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно
Картину «Вогонь, який засвітив Господь - не зможе погасити жодна темрява» вручили патріарху Варфоломію у Туреччині.
 
Про це повідомив Daniel Zelinsky.
 
"Сьогодні зранку мав нагоду, разом з Високопреосвященним митрополитом Антонієм, прийняти участь у зустрічі з Його Всесвятістю Патріархом Варфоломієм у Константинополі, Туреччина.

Під час зустрічі, вручив Патріарху картину митця із мого рідного міста юнацьких років - Бучача: «Вогонь, який засвітив Господь - не зможе погасити жодна темрява».

«Коли на дворі темрява пожирає місто у свою вічну безодню і здається, що всі надії вже погасли, у небі з‘являється яскрава зірка, яка повідомляє кожного, що на світ прийшов той, хто зможе запалити незгасиме полум‘я у серці кожного з нас. І тоді наше завдання зберегти цю святу іскру і передати її всім, хто цього потребує.
Маленьке дівча несе у своїх долоньках символ любові, добра та віри, через холодне, темне місто, та їй зовсім не лячно, бо вона знає, що у її руках вічне полум‘я, яке не зможе погасити жодне зло.»

Мав нагоду придбати цю ікону на аукціоні - 100% коштів від продажу, передані Бучацьким волонтерам на потреба ЗСУ. Тепер вона знайшла домівку в серцевині світового Православ’я - в опіці Вселенського Патріарха Варфоломія!", - йдеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі