Тернопільським управлінням СБУ завершило розслідування злочинів командира взводу бойовиків «днр»

16.03.2023 21:01   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Слідчі СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Донеччини, який добровільно перейшов на бік ворога та в складі збройних формувань «днр» окупував населені пункти Херсонщини. 

Під час досудового розслідування встановлено, що 45-річний житель м. Новоградівка Донецької області у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного воєнізованого формування – «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву днр». 

Зрадник обійняв «посаду» командира взводу бойовиків, які у складі підрозділів російських окупаційних військ організовували роботу ворожих блокпостів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, а також здійснювали розшук і затримання проукраїнських жителів Скадовського району Херсонщини. 

Досудове розслідування протиправної діяльності зрадника завершено. Зловмисник обвинувачується за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За зраду Батьківщині та співпрацю з ворогом йому загрожує довічне позбавлення волі. 

Викриття та документування протиправної діяльності зрадника здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі