Поліція охорони Тернопільщини – на варті вашої оселі!

Опубліковано:
16 Березня, 2023

Сьогодні в Україні під вартою поліції охорони перебуває близько 350 тисяч об’єктів із майном фізичних і юридичних осіб. Із них на Тернопільщині – більш ніж 10 тисяч. Лише торік завдяки поліції охорони вдалося запобігти понад 11 тисячам квартирних крадіжок в Україні.

За словами старшого оперуповноваженого в органах внутрішніх справ управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області Івана Бачинського,  торік у Тернопільській області було зареєстровано понад 200 крадіжок із помешкань громадян, з яких 150 розкрито, а над рештою ще праюють правоохоронці. Щоб не потрапити в цю статистику, варто подбати про надійний захист своєї оселі. Як це зробити – знають у поліції охорони.

«З першого березня на Тернопільщині, як і по всій Україні, триває проєкт «Варта вашої оселі», – розповідає т.в.о. заступника начальника Управління поліції охорони в Тернопільській області Олексій Дзюра. – Він реалізовується Департаментом поліції охорони за підтримки Національної поліції і має на меті допомогти громадянам створити в їхніх помешканнях безпекове середовище та запобігти поширенню злочинів проти власності».

У межах проєку працівники центру технічної охорони УПО Тернопільщини провели в обласному центрі інформаційну кампанію щодо проєкту «Варта вашої оселі». У кількох людних  локаціях Тернополя поліцейські охорони розбили рекламні намети, роздавали перехожим флаєри з інформацією про ефективні засоби захисту житла і переваги послуг поліції охорони, демонстрували можливості охоронного обладнання.

 

«Ми встановлюємо лише високоякісне та сучасне обладнання від провідних виробників світу і під’єднуємо об’єкти до головного пункту централізованого спостереження, – пояснює підполковник Олексій Дзюра.  – У разі спрацювання сигналізації наряд реагування оперативно виїжджає на місце ймовірного правопорушення».

Це найефективніша охоронна послуга, адже,  як стверджує судовий експерт сектору трасологічних видів досліджень відділу криміналістичних видів досліджень Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Роман Тарнавський,  для «домушників» не існує замків, яких вони не змогли б відімкнути. При сьогоднішньому доступі до будь-якого інструменту, будь-яких електронних технологій це не становить великої проблеми для злочинця. Зате його зупинить наявність у будинку сигналізації.

«Особа, яка хоче обікрасти помешкання, звертає увагу на те, на якому поверсі воно, чи є решітка на вікнах, які двері, якого типу складності замки і чи встановлена сигналізація та яка саме, – каже Іван Бачинський. –  Та навіть   якщо злочинець проникає в помешкання і спрацьовує сигналізація, він якнайшвидше покидає його, бо розуміє, що за кілька хвилин прибуде наряд поліції охорони».

 

Нагадуємо, що поліція охорони – єдина в Україні охоронна структура, працівники якої мають право на носіння зброї та застосування владних функцій щодо правопорушників. Сьогодні в Україні діють понад 200 органів та підрозділів поліції охорони, а її послугами користуються майже 400 тисяч громадян по всій території країни.

Олексій Дзюра стверджує, що послуги поліції охорони доступні в будь-якому населеному пункті нашої області: «На спрацювання сигналізації у віддалених селах, де немає груп реагування поліції охорони, миттєво виїжджають підрозділи патрульної поліції та районних відділів нацполіції, бо ми працюємо в системі єдиної дислокації».

 

Отримати фахову консультацію що того чи іншого охоронного обладнання і замовити послуги охорони можна за безкоштовним номером  9899.

Проєкт «Варта вашої оселі» триватиме до кінця квітня, але поліція охорони й надалі цілодобово залишатиметься на варті безпеки українців.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Охорона у Тернополі, #Поліція охорони Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: