«Лайфхаки з грядки»: випустили онлайн-серіал про вирощування овочів на своєму городі

Опубліковано:
13 Березня, 2023

У соцмережах стартував онлайн-серіал з порадами, як посіяти й виростити максимальний урожай на присадибній ділянці – “Лайфхаки з грядки”. Ведучою стала авторка популярного блогу про сад, город та квіти Юлія Спасібова. Вона має 12-річний досвід садівництва й городництва на власній ділянці біля будинку. 

“Лайфхаки з грядки”: що це за ініціатива?

“Лайфхаки з грядки” – це 5 відеосерій, тривалістю до 3 хвилин, що присвячені вирощуванню редису, моркви, огірків, буряків та синьо-жовтих айстр. Ведуча проєкту, Юлія Спасібова, ділиться своїм багаторічним досвідом, як з невеликої упаковки насіння зібрати максимальний урожай. 

“Українці вже готуються до наступної зими: садять розсаду та купують насіння – тому зараз саме актуально поділитися своїм досвідом. Мої авторські поради будуть  корисними як людям, які тільки починають вирощувати овочі та хочуть отримати базові знання й поради, так і досвідченим садівникам та городникам, які шукають нові поради чи інсайти”, – розповідає Юлія Спасібова.

До проєкту блогерка вирішила долучитись, бо побачила, як під час повномасштабної війни тисячі українців мігрували в регіони й потребували порад з вирощування овочів чи фруктів. Сьогодні міграція триває досі, тож питання самозабезпечення родин власними овочами буде актуальне протягом року. 

 

Сіємо насіння разом  і підтримуємо продовольчу безпеку країни

Ідея створення освітнього онлайн-серіалу з корисним контентом з’явилася в межах щорічної благодійної акції “Посій насіння з МХП” від БФ “МХП-Громаді”. Цьогоріч завдяки цій ініціативі домогосподарства в регіонах отримають понад 155 тисяч наборів якісного насіння буряка, редиски, петрушки, кабачка, моркви, огірка, а також суміш айстр. 

“Наш благодійний фонд реалізує чи долучається до низки важливих проєктів, спрямованих на підтримку продовольчої безпеки країни. Адже сьогодні – це одне з ключових завдань, що може посилити економіку держави, яка бореться з агресором. Хтось висаджує овочі на балконі, хтось у себе на грядці, десь до посівної готується вся громада. Ці спільні зусилля дадуть змогу прогодувати як самих себе, так і підтримати тих, хто боронить нашу землю. Тож навіть інформація про те, як зібрати високий урожай, є цінною. Відтак ми вирішили не лише роздати насіння, але й допомогти з інформацією, як його вирощувати”, – розповідає Тетяна Волочай, директорка Фонду “МХП-Громаді”. 

Відеопроєкт “Лайфхаки з грядки” вже доступний на YouTube-сторінці благодійного фонду. 

null
null
null
null
null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Лайфхаки з грядки, #юлія спасібова
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: