На Тернопільщині є земля, що належить громадянам РФ: суд відкрив провадження

Опубліковано:
9 Березня, 2023

На Тернопільщини є земля, яка належить громадянам Росії. Йдеться про 8 ділянок на території двох громад –  Зборівської та Озернянської. Бережанська прокуратура звернулася до суду, щоб цю землю передали державі, – розповіли в обласній прокуратурі.

Загальна площа ділянок – більш як 6 гектарів земель сільськогосподарського призначення.

«Прокурори встановили, що троє громадян Російської Федерації в порушення вимог Земельного кодексу України впродовж року з дня набуття права власності не відчужили успадковані земельні ділянки. Відтак ці особи, передавши землю на території України в оренду сільськогосподарському підприємству, ще й  отримують з неї дохід. Враховуючи, що корисні властивості української  землі використовуються не для потреб громадян України й це суперечить інтересам соціальної, економічної, національної безпеки та призводить до збагачення громадян держави-агресора, прокуратура звернулась із позовами до суду. Зборівський районний суд відкрив провадження у справах», – розповіли в обласній прокуратурі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Земля РФ, #прокуратура
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: