Жителям Тернопільщини шахраї пропонують «оформити» допомогу від міжнародної організації

Опубліковано:
7 Березня, 2023

Отримати допомогу від міжнародної організації пропонують шахраї жителям Тернопільщини. Однією із тих, до кого телефонували аферисти – жителька Скалатської громади.

Вона розповіла, що в одній із соцмереж жінка побачила інформацію про виплати від ООН. У повідомленні пропонували перейти за посиланням та внести персональні дані й дані банківських карток, щоб отримання кошти. Жінка зробила усі ці дії і перейшла на фішинговий сайт, де ввела конфіденційну інформацію. Після того з її рахунку зняли понад 17 тисяч гривень.

«Розпочато провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють усі обставини шахрайства та особу зловмисника. Закликаємо не відкривати жодні невідомі посилання в месенджерах, соціальних мережах та SMS. Не вірити оголошенням та повідомленням, які обіцяють якісь виплати. Інформацію про програми підтримки від держави завжди публікують офіційні джерела. Також відповідні сповіщення з’являються в «Дії», – кажуть поліцейські.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: