Чортків став першим із малих міст України, яке прийняли до Energy Cities. Це Європейська асоціація місцевих органів влади у сфері енергетичного переходу. До Асоціації входять понад 1000 міст у 30 країнах Європи. У складі організації серед українських міста також Львів, Маріуполь та Івано-Франківськ.

«Членство у Асоціації дозволить громаді шукати міста-партнери для обміну досвідом та спільної участі у грантових конкурсах Європейського Союзу у галузі енергетики та екології. Громада може відслідковувати заклики інших європейських міст та приєднуватись до досліджень, проєктів, програм, які спрямовані на збільшення частки «зеленої» енергетики та зменшення викидів парникових газів. Перебування в такій Асоціації покращує шанси знайти нові міста-побратими для організації взаємовигідної співпраці», – розповіли у Чортківській міській раді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Energy Cities, #Energy Cities Чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: