Їздити на велосипеді нині модно, здорово та економно. Тому все більше людей  пересідають з автомобілів на велосипеди. Однак велосипед велосипеда не рівня. Тому, якщо ви хочете придбати двоколісний, який вам би ідеально підходив, треба усе добре зважити. Буде просто купити велосипед, якщо ви ретельно врахуєте усі нюанси. Для початку слід визначитися який саме велосипед вам потрібен і де ви будете на ньому їздити. Відповідно до цього двоколісні мають певну класифікацію. Відповідно до цього двоколісні мають певну класифікацію: 

  • Гірський
  • Велосипедний мотокрос або ВМХ
  • Шосейні
  • Гібридні
  • Міські
  • Фетбайки

Розглянемо детальніше класифікації. 

Гірський велосипед – назва вже сама говорить за себе. Він  ідеально підходить, якщо ви плануєте їздити по ґрунтових дорогах, лісовими стежками, гірськими схилами та взагалі триматися якомога далі від асфальту.

Велосипедний мотокрос або ВМХ – цей тип використовується для виконання трюків.Тому їх з-поміж інших велосипедів відрізняє незвичайна рама, низька посадка і невеликий розмір коліс. 

Шосейні велосипеди підходять для фітнес-катання, поїздок на роботу, велотурів і перегонів. Більшість із них мають кермо, яке опускається, тому водієві треба нахилятися. Тому до такої їзди треба час, щоби звикнути.

Гібридні велосипеди – чудово підходять для міських поїздок, але ними можна кататися і на помірних бездоріжжях. Гібридні велосипеди, як правило, мають вертикальніше положення, ніж їхні шосейні аналоги. Більшість з них мають опорні колеса великого діаметра, для підвищення швидкості, в поєднанні з ширшими шинами, для зчеплення з бездоріжжям.

Міські велосипеди зазвичай мають елегантніший вигляд і призначені для їзди по асфальту на відносно короткі дистанції. Положення на міському велосипеді вертикальне. Тому міські велосипеди оснащені зручними широкими сідлами.

Гравійні велосипеди, хоч і схожі зовні на шосейні, призначені для їзди не тільки по асфальту, а й по полю. Виробники оснастили велосипеди шинами, ширшими за шосейні, з протектором, адаптованим до більш пухких поверхонь, завдяки чому з асфальту можна переходити на лісові, гравійні чи польові доріжки. Гравійні велосипеди призначені для місцевого туризму та експедицій, тому вони мають посилену структуру рами та більші місця в рамі для кріплення кошиків. Їхня популярність з року в рік зростає. 

Фетбайки – ідеальні для любителів пригод. Завдяки такому велосипеду, можна спокійно їздити по бездоріжжю. Фетбайк легко проїде там, де звичайному велосипеду це буде коштувати надзусиль. Фетбайк підходить для унікальних викликів їзди по піску, снігу, глибокому гравію та нерівних трасах. З’являється багато ґрунтових маршрутів, які дають змогу водіям розширити сферу своїх подорожей і проводити більше часу поза тротуаром.

Попри те, що більшість велосипедів достатньо універсальні, щоб ними можна було їздити на роботу, за покупками, а ще по пагорбах та ґрунтових дорогах, цим зловживати не варто, адже ваш двоколісний може зламатися. Тим паче вам доведеться докладати зусиль, якщо, приміром, міським велосипедом захочете проїхатися там, де немає асфальтного покриття. Тому купуйте такий велосипед, де ви плануєте найбільше його використовувати. Легкої їзди та неймовірних емоцій!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #велосипед, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: