Олександр Вільчинський

Олександр Вільчинський

журналіст, редактор, письменник

Хто протистоїть сьогодні російській навалі

27.02.2023 22:12   Джерело: Еспресо
Автор : Олександр Вільчинський

На війні люди, їхній моральний дух і психологічний стан мають не менше, а може, навіть і більше значення, ніж калібри та види зброї.

А ще війна – це справа переважно молодих. Хоча, звісно, є і чимало старших, але це вже залежить, чи дозволяє здоров’я. 

Ми з другом Бородою вже тоді, взимку 2016-го належали до старших. Я у свої п’ятдесят три був на той час взагалі найстаршим у нашому добровольчому підрозділі, він ішов десь одразу після мене. Він –  професійний військовий, до того ж з університетським дипломом психолога. Доля звела нас тоді у степу під Авдіївкою, де ми, був момент, навіть ділили один автомат на двох.

Друг Борода і досі воює, щоправда, вже у лавах Збройних силах. Він підтверджує, що з 2016- го багато що змінилося, особливо за останній рік, відколи почалася "велика війна". А от, що не змінилося — це люди, які взяли в руки зброю, щоб стати на захист рідної землі. За словами друга Бороди, вмотивовані добровольці, як і тоді, так і тепер, попри неминучі втрати й втому, і зараз складають основу підрозділу, нехай навіть і мобілізовані через військкомати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Еспресо  

Коментарі