У Тернополі відкрили виставку присвячену 152-літтю від дня народження Лесі Українки

Опубліковано:
27 Лютого, 2023

У Тернополі відкрили виставку присвячену 152-літтю від дня народження Лесі Українки. Її організували члени Тернопільської “Просвіти”. Представили експонати із фондів обласного краєзнавчого музею та з приватної колекції місцевого краєзнавця Михайла Тимошика.

На виставці можна побачити значки, медалі та порцелянові вироби, на яких зображений портрет Лесі Українки.

«Хто не жив посеред бурі, той ціни не знає силі» – ці слова Лесі Українки стали мотивом виставки. Усі свої експонати я збирав їх упродовж 5 років. На понад сотні значків, медалей, порцелянових тарілок, марок – зображення видатної поетеси, уривки її віршів, візуалізація поетичного слова, відображення світогляду. На виставці також представлені витинанки, приурочені творчості Квітки Ломикамінь, й інші експонати із фондів обласного краєзнавчого музею. Поетично-мелодійним доповненням виставки стане уривок «Лісової пісні» від театру пісні «Оберіг», який створила та очолює Ярослава Декалюк. Лунала музика, діти читали вірші, сценка з “Лісова пісня”. Дякую всім хто мав змогу завітати, діяти виставка буде ще протягом тижня. Є змога побачити», – написав у мережі Facebook Михайло Тимошик.

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #леся українка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: