У музеї в Тернополі відкрили виставку «Філателія війни»

24.02.2023 18:07   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини відкрили виставку "Філателія війни". Вона приурочена першій річниці повномасштабної російсько-української війни в Україні. В експозції представили українські поштові знаки на воєнну тематику. Експонати цієї виставки продовжують банерну виставку музею "Україна. Війна в Європі". 

Представив виставку "Філателія війни" член Асоціації філателістів України, заступник голови Тернопільської асоціації філателістів, тернополянин Василь Дідух. Він відзначив, що такого  попиту на поштові марки не пригадує за останні 60 років. Крім того, він каже, на підтримку України виходять марки і за кордоном, вони теж представлені на виставці. 

«Колекціонування марок під час війни – це креативна зброя проти ворога, зброя, що приносить гроші для ЗСУ», - каже Василь Дідух.  

 "Це внесок і вклад кожного, хто купляє марку чи конверт, вклад у нашу боротьбу, нашу Перемогу!", – наголосив депутат Тернопільської обласної ради, член Національної асоціації філателістів України Михайло Тимошик. 

Більшість експонатів філателістичної виставки – особистий фонд співробітника Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини, філателіста Юрія Заблоцького – командира роти вогневої підтримки, який сьогодні на фронті наближає нашу перемогу. Модерував захід ветеран російсько-української війни, завідувач відділу Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини Ігор Войцехівський.

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі