У Тернополі вшанують Лесю Українку: відкрить виставку фалеристики й порцеляни

Опубліковано:
23 Лютого, 2023

24 лютого у Тернополі відкрить виставку фалеристики й порцеляни, присвячену Лесі Українці. Вона діятиме в обласному краєзнавчому музеї. Експозицію відкриють о 12-ій годні. Вхід вільний.

Про це у мережі Facebook написав депутат обласної ради, просвітянин та фалерист Михайло Тимошик:

«Хто не жив посеред бурі, той ціни не знає силі» – ці слова Лесі Українки стали мотивом виставки фалеристики й порцеляни, що вже цієї п’ятниці, 24 лютого, о 12.00 відбудеться в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.
Присвячено її 152-й річниці з дня народження багатогранної доньки Прометея.
Усі експонати – із приватної колекції краєзнавця, фалериста, просвітянина Михайла Тимошика. Збирав їх упродовж року. На понад сотні значків, медалей, порцелянових тарілок, марок – зображення видатної поетеси, уривки її віршів, візуалізація поетичного слова, відображення світогляду. На виставці також будуть представлені витинанки, приурочені творчості Квітки Ломикамінь, й інші експонати із фондів обласного краєзнавчого музею. Поетично-мелодійним доповненням виставки стане уривок «Лісової пісні» від театру пісні «Оберіг», який створила та очолює Ярослава Декалюк»,
пише Михайло Тимошик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #леся українка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: