Мер Чорткова Шматько прозвітував: прийшли виключно ті, хто цей звіт готував

Опубліковано:
22 Лютого, 2023

Міський голова Чорткова Володимир Шматько, відомий постійними відрядженнями за кордон, з яких тікають працівники ради – вирішив прозвітувати. За менш як добу до заходу він опублікував допис-анонс, з закликом мешканцям громади прийти на його публічний звіт. Пообіцяв навіть довіз бажаючих. Утім, послухати його звіт прийшли виключно ті, хто цей звіт готував – працівники ради, закладів та установ. 

Загалом, звіт мало чим відрізнявся від доповіді працівників економічного відділу перед депутатами. Короткі фінансові довідки по доходам та видаткам, розвиток обраних комунальних підприємств, ефемерні надії на мільйони мільйонів допомоги з-за кордону (не дарма ж мер особисто туди постійно їздить, а не відділ міжнародного співробітництва, що отримує за це зарплату) та знову критика незгодних з діями влади.

Годину Володимир Шматько читав перемоги, якими пишається зі слайдів, втім чітко визнав – дороги ремонтувати не є пріоритетом. Зараз він більш націлений знову їхати до Європи, аби можливо отримати хоч якісь інвестиції в омріяні сонячні станції. Чи може індустріальний парк. Чи лінію переробки сміття. Ну чи може ще щось пощастить. На крайній випадок отримати ще один автобус.

За тим, озвучив, що отримує зарплату приблизно 80 тисяч гривень, не рахуючи матеріальних допомог, відрядних та інших виплат. Втім, вважає що це заслужена оплата його роботи, адже він постійно їздить залучати гроші. Однак скромно замовчав, що військові отримують таку оплату праці за місяць безперебійного перебування в найгарячіших точках країни. Оцінити чи заслуговує він на таку зарплатню – запропонував своїм працівникам у залі – на виборах.

Окремої уваги міський голова приділив випадку, що прославив його на усю країну. Він вкотре почав виправдовуватись, що нібито його вини у цьому нема. Однак варто зазначити, що за день до звіту Служба безпеки України допитувала міського голову і не виключено тому, що він може бути підозрюваним у спланованому переправленні підлеглого за кордон. 

Варто додати, Володимир Шматько також, гостро відреагував на те, що хтось дозволяє собі критикувати міського голову у коментарях соц. мереж. Він говорить, що висловлювання власних думок – шкодить ледь не усій Україні і партнерам громади.

Після чого, жодних запитань у залі до міського голови не було. Навіть заклик, хоча б продемонструвати демократію – не спрацював. Ба більше, нажаль, далеко не всі зможуть подивитись трансляцію у повторі і хоча б написати коментар, адже доступна вона також лише для певних мешканців міста.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мер чорткова, #шматько
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: