Аудіокниги, які варто послухати або прочитати перед сном – 2023

Опубліковано:
22 Лютого, 2023

Якщо у вас немає вдень часу для читання книжок, не засмучуйтеся, адже ви можете надолужити згаяне ввечері. Але буває, що втома бере своє, і хочеться відпочити, не напружуючи зір. Тоді вам на допомогу прийдуть аудіокниги, які ви можете слухати перед сном, розслабляючись і торкаючись до прекрасного.

А щоб вам зовсім спростити завдання, Village-Life.biz підготувала добірку аудіокниг, які навіть книжками складно назвати, а скоріше справжніми культурними подіями. У них є і авторська начитка тексту, і потрібний музичний супровід, і цікавий контент. Слухайте, відпочивайте та надихайтеся українською мовою.

Розмови з Богом. Незвичайний діалог

Ця книга – перша з трилогії – своєрідний діалог автора з Богом, зафіксований на папері, “новітнє слово Боже про природу речей”. Простою мовою, у формі запитань і відповідей, тут розповідається про найважливіші істини та особисті людські проблеми: життєве призначення, стосунки і любов, добро і зло, вину і гріх, прощення і спасіння, дорогу до Бога і дорогу до пекла. 

Тут відверто йде мова про: секс, владу, гроші, дітей, шлюб, розлучення, здоров’я, про те, що таке війна і мир, знання і невігластво, радість і смуток, про видиме й невидиме, правду й неправду. Все, що ви коли-небудь хотіли запитати у Бога, але не наважувались – тепер у цій книзі!

Паперовий формат можна придбати: тут.

Лексикон інтимних міст (Андрухович Ю.)

«Лексикон інтимних міст» – один із найбільших за обсягом творів Юрія Андруховича. Невтомний мандрівник Україною, Європою, Америкою, автор розповідає нам 111 історій про 111 міст, з якими йому пощастило пережити щасливі й не дуже, але завжди інтимні – у широкому значенні цього слова – пригоди. Розташовані в алфавітному порядку за географічними назвами, ці різножанрові тексти – від есе й оповідань до віршів у прозі – разом становлять автобіографічний атлас світу письменника.

Крім того, кожна «лексиконна» пригода є чітко вписаною не лише у просторові, а й у часові координати, що дає змогу читачеві здійснити слідом за автором 111 приватно-історичних стрибків від середини 60-х років минулого століття до наших днів. Навряд чи варто очікувати від цього атласу, цього вкрай суб’єктивного «посібника з геопоетики і космополітики» об’єктивних характеристик Києва і Львова, Москви і Варшави, Нью-Йорка і Єнакієвого.

Але в ньому напевно можна знайти художньо важливіші речі: атмосферу, настрій, образи, запахи й смаки улюблених міст і місць, як вони закарбувалися у пам’яті автора. А також миттєві спостереження і глибші рефлексії, ліричність і смуток, іронію і сарказм – тобто усе те, завдяки чому наше спілкування зі світом набуває ознак інтимності.

Паперовий формат можна придбати: тут.

Як рубали вишневий сад, або Довга дорога з Бад-Емса (Оксана Забужко)

У цій аудіокнизі вибрані вірші зі збірки “Друга спроба” начитані самою авторкою. Ті, хто чув читання поезії Оксаною Забужко наживо, знають – це магічне дійство. Вона блискуче подає свої творіння: повністю віддається читанню, робить це майстерно і проникливо.

Вишуканий звуковий супровід від Миколи Петровського, Валерія Антонюка підсилює настрій, але залишається лише тлом. Запис – студійний, але він на 100 відсотків передає неповторну атмосферу під час зустрічей із поетесою. Почуття граничної щирості, відкритості та легкості поєднується з глибоким розумінням сутності поезії – тієї, в яку занурюєшся з головою.

Паперовий формат можна придбати: тут.

У цій аудіокнизі зібрано 20 000 пар словникових одиниць, і вона стане справжньою знахідкою для тих, хто хоче покращити свої знання української мови. Словник містить самобутні українські слова та вислови, поставлені на противагу звичному (буденному) словниковому запасу сучасних українців.

Видання призначене для широкого загалу, зокрема для викладачів, студентів, учнів та вчителів, урядовців, ділових людей, науковців, письменників, перекладачів, журналістів, працівників редакцій та видавництв, а також для пересічних українців.

Мова- Не калька!

Неофіційна кулінарна книга Гаррі Поттера (Діна Бугольц)

Прихильники книг про Гаррі Поттера тепер зможуть потрапити у казковий світ, де живуть маги й чарівники. Для цього потрібно докласти трошечки зусиль, використати дещицю продуктів і обрати рецепт із «Неофіційної кулінарної книги Гаррі Поттера».

Смакуючи гарбузовим печивом, пончиками з джемом, солодкою помадкою або чимось іншим, ви зможете на деякий час стати одним із героїв захопливих історій про хлопчика-чарівника. Подарункове видання, оформлене під старовину, містить докладні рецепти, зібрані в десяти розділах. Завдяки точним інструкціям ви легко зможете приготувати будь-яку страву.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Village-Life, #аудіокниги
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: