Фолієва кислота: в чому користь і для чого потрібна організму

21.02.2023 16:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Фолієва кислота — це синтетичний варіант речовини фолату, яка входить до складу вітамінів В. Вона відіграє важливу роль у нормальному функціонуванні організму. Якщо поєднувати вітамін В9 разом з мінералами, то потрібні життю біохімічні процеси відбуватимуться правильно.

Користь фолієвої кислоти

  • стимулює функцію травлення, зменшує кислотність у шлунку;
  • допомагає покращеному метаболізму;
  • потрібна для нервової системи – при дефіциті вітаміну В9 людина частіше нервується або дратується;
  • корисна для роботи мозку, підвищує інтелектуальні здібності людини;
  • сприятливо позначається на імунітеті і допомагає в боротьбі з хронічними захворюваннями;
  • дозволяє попередити діабет 2-го типу;
  • знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Для чоловіків

Вітамін B9 відіграє важливу роль у здоров'ї чоловіків. Прийом додаткової фолієвої кислоти під час планування вагітності дуже важливий, оскільки це може допомогти в успішному зачатті здорової дитини. Починати прийом вітамінів рекомендується за три місяці до передбачуваного зачаття. Вітаміни покращують якість сперми та сприяють формуванню сперми найвищої якості з правильним набором хромосом. Це значно знижує ризик чоловічого безпліддя, а також ймовірність вроджених аномалій плода, таких як синдром Дауна. 

Для жінок

Фолієва кислота відома як вітамін для красивих і щасливих мам. Завдяки вітаміну В9 шкіра набуває здорового кольору і гладкості, нігті — міцність, волосся — блиск і густоту. Згідно з дослідженнями, дефіцит фолієвої кислоти може негативно позначитися на здоров'ї жінки і збільшити ризик раку грудей та шийки матки. Фолієва кислота купити, просте речення, яке допоможе вам почуватися краще.

Для вагітних

Фолієва кислота для вагітності — без цього вітаміну не обійдеться жоден процес формування. Якщо ви хочете швидше завагітніти, виносити і народити здорового малюка, приймайте цей вітамін. Як тільки дитина буде зачата, організм мами вдвічі збільшує потребу у фолієвій кислоті. Лікарі радять вводити вітамін В9 як тільки ви вирішили планувати дитину.

Нестача фолієвої кислоти в організмі

Найчастіше нестача вітаміну В9 зумовлена зловживанням шкідливою їжею. Інколи речовини не засвоюються в організмі через вживання певних ліків( протиепілептичні препарати, протизаплідні засоби, барбітурати) і давайте не будемо забувати про шкідливість алкоголю. Часто авітаміноз і кишкові захворювання є причиною неправильного всмоктування корисних речовин.

Фолієва кислота потрібна нам для того, щоб утворювалися нові клітини крові, відбувалися процеси біохімічних реакцій, а нервова система функціонувала на всі 100%. Щоб цього вітаміну в організмі було достатньо, потрібно приймати його кожного дня. Щоб уникнути серйозних проявів авітамінозу, необхідно повноцінно харчуватися і приймати фолієву кислоту в складі біологічно активних препаратів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі