Підозрюють в організації псевдореферендуму: на Тернопільщині розслідують справу щодо жительки Запорізької області

Опубліковано:
20 Лютого, 2023

Жительку Пологiвського району Запорiзької областi пiдозрюють в органiзацiї псевдореферендуму на тимчасово окупованiй територiї.

Про це повiдомили у пресслужбi Тернопiльської обласної прокуратури.

За даними слiдства, у квiтнi-вереснi 2022 року пiдозрювана забезпечувала пiдтримку окупацiйної влади. Пiсля захоплення ворогом селища Розiвка вона брала участь у мiтингах окупацiйної влади та пiдтримувала заклики щодо приєднання населеного пункту до складу «донецької народної республiки».

Пiзнiше жiнка допомагала органiзувати незаконний референдум щодо входження Запорiжжя до складу країни-агресора, агiтувала громадян брати участь у голосуваннi, складала списки осiб, якi виявили бажання взяти участь псевдореферендумi, координувала роботу представникiв так званої «виборчої комiсiї». (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Жiнцi заочно оголосили пiдозру за частиною 5 статтi 111 Кримiнального кодексу України. Досудове розслiдування здiйснює Управлiння СБУ в Тернопiльськiй областi.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #прокуратура, #сепаратисти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: