Краєзнавець Михайло Тимошик: «Готуємо друге видання про Тернопільський фарфоровий завод»

Опубліковано:
16 Лютого, 2023

Тернопільський краєзнавець Михайло Тимошик розповів, що разом із мистецтвознавицею Світланою Вольською готують друге видання про Тернопільський фарфоровий завод. Вирішили це зробити, адже люди, яким ця тема теж цікава, запропонували ще чимало інформації, яка ще не була опублікована.

Про це Михайло Тимошик написав у мережі Facebook: 

«Друзі! Триває Активна фаза російсько-української війна з 24 лютого 2022. Але ми знаємо, що ми переможемо! В квітні 2022 року спільно з кандидатом мистецтвознавства Світланою Вольською видав колективну монографію «Тернопільський фарфоровий завод: історія, типологія, художні особливості виробів». Але до нас поступило багато пропозицій щодо наповнення книги, фотографіями фарфорових виробів, що не увійшли в каталог, а також інформації наданої працівниками заводу.

Тому незважаючи на проблеми зі світлом, військовою агресією – прийнято рішення про початок збору матеріалів для другого видання. В яке увійдуть цікаві вироби, віднайдені історії, фото, розповіді працівників, краєзнавців та мистецтвознавців. Маю надію, що видання прикрасить більш повним охопленням цю категорію «ужиткового мистецтва» на прикладі нашого колись діючого Тернопільського фарфорового заводу.

Для кращого спілкування прошу надсилати матеріали на мою пошту lunnagroup@gmail.com з поміткою «Терн. фарф. завод» або на тел. 0506655113 VIBER TELEGRAM WhatsApp

Збережімо історію нашого краю!», – написав Михайло Тимошик.

null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #михайло тимошик, #Тернопільський фарфоровий завод
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: