Монета з ескізом художника з Тернопільщини стала найкращою у світі

16.02.2023 18:05   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Українська монета, ескіз якої створив художник з Бережан Олег Шупляк, стала найкращою у світі. Цією позитивною новиною автор ексізу поділився у мережі Facebook.

Ця монета перемогла у міжнародному конкурсі, який проводить World Coin News.

«Дорогі друзі!

Українська монета вперше в історії стала найкращою в світі!

Ця перемога потрібна зараз нам усім, потрібна Україні на шляху до Великої Перемоги!

Я дякую всім і кожному, хто вірив і підтримав!», - написав Олег Шупляк.

У «Numismatic news» написали, як обирали переможця
«Цього року конкуренція була важкою для учасників конкурсу «Монета року». Переможці в 10 категоріях мали численні результати голосування, причому Канада, Україна та Австрія вирвали вперед з кількома перемогами.

Програма «Монета року» — це міжнародний конкурс, який проводить World Coin News для визнання та заохочення видатного дизайну та інновацій монет у всьому світі. Програма 2023 року, яку спонсорує The Journal of East Asian Numismatics, відзначає монети, датовані 2021 роком, у 10 категоріях конкурсу за рішенням міжнародного журі.

Співробітники COTY не надто терпляче чекали на отримання результатів. Оскільки до складу журі було ретельно відібрано понад 100 осіб з усього світу, ніхто не міг здогадуватися, хто стане першим. До 30-ї річниці Незалежності України переміг переконливо до моменту останнього підрахунку голосів», - йдеться на сайті.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі