В колекціях євпропейських архівів, бібліотек та приватних колекціях зберігається велика кількість ретро фото часів Першої світової війни (1914-1918). Не завжди ці фото мають підписи, тому їх дослідження вимагає часу з боку істориків.

В представленій добірці маємо фото з села Росохуватець. Цей населений пункт зараз входить до складу Тернопільського району Тернопільської області. Фото датуються 1916-1917 роком.

Відомо, що в роки з початком війни,  із серпня 1914 по серпень 1915 року, село було окуповане російськими військами. Зимою 1916 році в Росоховатці перебував штаб підрозділу німецької армії. Офензива генерала Брусилова, яка розпочалась 4 червня 1916 року, змусила австрійське військо до відступу з-над Стрипи і фронт знову зупинився над Золотою Липою. В серпні 1917 року російські війська остаточно відступили на схід.

null
null
null

Джерело фото: Австрійський державний архів.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ретро, #ретро Росохуватець, #росохуватець
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: