43 українці загинули на роботі внаслідок сп’яніння

Опубліковано:
10 Лютого, 2023

Робота в стані сп’яніння є частою причиною травм – навіть невеликий вміст алкоголю в крові, який не має явних зовнішніх ознак, зменшує швидкість реакцій, знижує уважність та прискорює стомлюваність.

У минулому році Фонд соціального страхування України зафіксував 92 випадки травмування працівників на робочому місці внаслідок алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння. З них майже половина, 43 людини, загинули.

Наголошуємо, працівникам у стані алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння заборонено перебувати на виробничих об’єктах. Такі працівники мають бути відсторонені від виконання робіт відповідно до вимог правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства або колективного договору.

Окремо нагадаємо, що лікарняні не підлягають оплаті, якщо внаслідок сп’яніння чи пов’язаних з ним дій настала невиробнича травма або загальна хвороба, повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нетверезі працівники, #травми на роботі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: