Представників Тернопільської облради залучили до Моніторингового комітету Програми Interreg NEXT Польща–Україна

Опубліковано:
10 Лютого, 2023

Вперше представники Тернопільської обласної ради залучені до участі Моніторингового комітету Програми Interreg NEXT Польща–Україна.

Засідання відбувалося в гібридній формі – офлайн і онлайн. Сторони обговорили і схвалили початок програми, критерії відбору проектів, в тому числі і великих інфраструктурних, конкурсні пропозиції, та пакет заявок та угоду про фінансування.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав Тернопільський есперт з міжнародних відносин Руслан Кулик.

«Нагадаю, що 30 листопада 2022 року Європейська Комісія затвердила Програму Interreg NEXT PL-UA 2021-2027, яка дає можливість продовжувати транскордонне співробітництво між Польщею та Україною, зміцнювати зв’язки між організаціями та мешканцями прикордонних територій, а також розвивати території, охоплені співробітництвом.

Проєкти в Програмі PL-UA реалізовуватимуть за п’ятьма пріоритетами:

 

– довкілля (сприяння адаптації до зміни клімату, стійкість до стихійних лих; доступ до води, каналізування; захист природи, зменшення забруднення),

– здоров’я (доступ до меддопомоги, паліативна, геріатрична медицина),

– туризм,

– співпраця,

– кордони.

В Україні до програми транскордонного співробітництва можуть долучатися представники шести західних областей – Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської. А з Польщі – Підляське, Люблінське, Підкарпатське і частина Мазовецького воєводства.

Тому звертаюся до громад області шукати партнеріві на території Польщі саме в цих воєводствах для спільної участі в даній програмі», – пише Руслан Кулик.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #руслан кулик, #тернопільська облрада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: