Тернопільські поліцейські поспілкувалися з молоддю про відповідальність за правопорушення

Опубліковано:
8 Лютого, 2023

Патрульні поліцейські Тернопільщини поспілкувалися з молоддю про відповідальність за правопорушення. Вони зустрілися зі школярами, щоб наголосити на важливості законопослушності, адже чимало неповнолітніх вважають, що не несуть жодної відповідальності за свої дії. 

«Серед підлітків поширена думка, що до повноліття за їх правопорушення відповідають батьки. Але насправді, це твердження є помилковим.

Інспектори відділу зв’язків з громадськістю поспілкувалися з учнями середньої школи про відповідальність неповнолітніх. Законодавство передбачає конкретні випадки, коли починається юридична відповідальність неповнолітніх з 16 років, а в яких випадках з 14.

Під час бесіди, інспектори розповіли присутнім про правову відповідальність підлітків, її види, хто відповідає за вчинки дітей та з якого віку, за які порушення неповнолітні особисто нестимуть відповідальність. Для кращого засвоєння інформації, охоронці порядку змоделювали життєві ситуації з елементами кримінальних та адміністративних правопорушень, які учні активно обговорювали та пропонували правові способи їх вирішення. Шкільні офіцери наголосили, що кожна людина повинна нести відповідальність за свої вчинки та завжди пам’ятати, що незнання законів не звільняє від відповідальності», – розповіли у Патрульній поліції Тернопільської області.

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #поліція тернополя
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: