В Україні відзначать найкращі ініціативи громадського сектору в умовах війни

04.02.2023 21:15   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

В умовах війни громадянське суспільство України продемонструвало свою єдність та солідарність, консолідувало мільйони людей у боротьбі з агресором. Такі історії боротьби необхідно зберегти, адже всі вони пришвидшують перемогу України та демонструють усьому світу нашу незламність.

Команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у 2020 році започаткувала проведення конкурсу «Золотий фліпчарт», в якому відзначають найкращих у сфері громадського сектору. Конкурс проходив вже двічі – у 2020 та 2021 роках. За інформацією організаторів, аналогічний захід буде проводитися й цього року, але з акцентом на відзначення найкращих ініціатив громадського сектору в умовах війни, які пришвидшують перемогу України.

 «Конкурс «Золотий фліпчарт» вже став традиційним, про нього знають громадські активісти та охоче стають його учасниками, щоб розповісти свою історію успіху. У 2022 році ми конкурс не проводили, вирішили його перенести на наступний рік, переможний рік. Однак, після обговорень з колегами та партнерами, вирішили його провести швидше.  Конкурс «Золотий фліпчарт» проводиться зараз, щоб продемонструвати суспільству, як багато кожен з нас робить для перемоги. Ми прагнемо зібрати та розповісти переможні історії, відзначити та мотивувати українців й надалі працювати на перемогу, а після на відбудову нашої держави», – розповідає керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

Нагадаємо, що у 2020-21 роках конкурс проводився в шести областях заходу України – Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській. Цьогоріч «Золотий фліпчарт» проводитиметься вже на території усіх областей, які підконтрольні уряду України. 

У минулі роки серед номінацій конкурсу були наступні – «Проєкт року», «Ідея року», «Активіст року», «Активістка року» та «Громадська організація року». Обрання переможців відбулося шляхом голосування на сайті проєкту та оцінці експертів.

За словами менеджера конкурсу Сергія Волохатого, цьогорічний «Золотий фліпчарт» має декілька нових номінацій, зокрема це «Волонтерська ініціатива року», «Молодіжний проєкт року» та «Журналістка ініціатива року».

«Всі ці номінації покликанні розповісти про історії громадських організацій, активістів, молоді, волонтерів, чи журналістів, які працюють над пришвидшенням перемоги України. В такий спосіб ми відзначимо їхній внесок у перемогу України. Вже зовсім скоро ми розповімо більше про сам конкурс та його номінації», – додає він.

Незабаром організатори оголосять про страт конкурсу. Бажаючі взяти участь в конкурсі зможуть зареєструватися на спеціальній платформі. Наразі команда громадської організації працює з партнерами конкурсу над його запуском.

Детальніша інформація про конкурс, номінації, особливості подання заявок, відбір та визначення переможців публікуватиметься на сайті громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» та її сторінці у соціальній мережі Facebook.

Конкурс «Золотий фліпчарт» реалізовує команда ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад за підтримки Тайванського фонду за демократію. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі