Микола Княжицький

Микола Княжицький

народний депутат фракції «Європейська Солідарність»

Обшуки, викриття і майбутнє

03.02.2023 19:05   Джерело: TeNews
Автор : Микола Княжицький
Українська громадська думка інколи не дає суспільству скотитися в авторитаризм як під час Майданів, а інколи навпаки її використовують для прикриття ганебного способу керувати суспільством. Громадська думка і верховенство права , як «два крила: красиве і корисне» рухають суспільство вперед. Якщо одного з крил немає - літак падає. Чому народи залишаються поневоленими ? Бо часто без дослідження ситуації сьогодні кричать «осанна», а завтра «розіпни»!

Є такий чиновник Лієв. Після Майдану Зураб Аласанія призначив його на одну з керівних посад у Суспільному мовленні. Для мене це призначення було дивним. У Лієва позиція до 2014 року змінювалася , як у флюгера.

Врешті , медіа про це писали. Для мене теж не було зрозуміло, за які заслуги його призначили закуповувати зброю. Але факти біографії Лієва ще тоді , у 2014 були описані!!!

І те, що їх нібито вперше оприлюднюють зараз свідчить про одне: хтось воює з Лієвим. Чому? Цього ми не знаємо. Може, тому що дав комусь вкрасти на закупівлі зброї? А , може тому, що не дав ? Це невідомо. Значно простіше вчергове використати відомих журналістів , щоб через брехню про російський паспорт дискредитувати Лієва.

Був заступник міністра оборони Миронюк. Ще влітку у нього під канапою знайшли склад готівки. І не забрали. Повірили, що це готівка якоїсь бабусі. Дивно. І ось зараз з‘являється відео про цю літню готівку. Чому через пів року??? Тому що хтось почав війну з Лієвим, а хтось відповів атакою на Миронюка.

Бо працює маніпуляція, а не право.

Це не боротьба з корупцією, а прояви маніпуляцій, які засвідчують високий рівень корупції.
Схожа ситуація з Ігорем Валерійовичем. Ввічливі СБУ -шники і співробітники БЕП босоніж тихенько на півгодини відвідали його шалє ніби то з обшуком. Щоб усі побачили: Коломойський не впливає на владу, до вибору якої долучився. Влада бореться з олігархами. Обшук показати під аплодисменти глядачів і винести справедливий вирок - «дві великі різниці».

Але у цьому шалє , здається ще у вересні обшук проводило НАБУ. То хто вестиме справи Коломойського : НАБУ чи СБУ ? Оскільки НАБУ незалежніша, СБУ може бути швидшою: навіть запобіжний захід у разі потреби оберуть, але м’ягший від НАБУ. Чи не це мета обшуку ? У більшості гучних справ останнього тижня саме порушення підслідності свідчить про їхню маніпулятивність .

Одна проблема. В умовах керованої судової системи , коли медіа підміняють розслідування зливами від конкуруючих олігархів і спецслужб - правову державу не побудуємо і членами ЄС не станемо. І на фронті від цього більше зброї не з‘явиться.

Війна виграється , коли воюють і армія і суспільство, кажуть військові. Війну за майбутнє виграти може лише доросле відповідальне суспільство.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі