Прощавай, Бім: помер перший службовий пес тернопільських рятувальників

03.02.2023 15:40   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

На 12-му році життя зупинилось серце лабрадора-ретривера на прізвисько Бім, котрий був першим собакою-рятувальником в лавах пожежно-рятувальної служби Тернопільщини.

Про це пoвідoмили у прес-службі пoжежників.

З сумом повідомляємо про те, що на 12 році життя зупинилось серце лабрадора-ретривера на прізвисько Бім, котрий був першим собакою-рятувальником в лавах пожежно-рятувальної служби Тернопільщини.

"Бім мав міжнародний сертифікат рятувально-пошукового собаки та був здатен відшукати потерпілого навіть в екстремальних умовах. Свій професіоналізм лабрадор підтвердив, коли став наймолодшим учасником чемпіонату світу серед собак-рятувальників у Нідерландах та кращим у національному чемпіонаті. Він не раз демонстрував свої професійні здібності у пошуково-рятувальних операціях на відкритій території та у техногенних завалах. Разом зі своїм провідником двічі працював у зоні АТО. Більшу частину свого життя Бім служив Батьківщині: на рахунку собаки-рятувальника 21 залучення та 19 врятованих життів.

Сьогодні ми прощаємось з нашим чотирилапим товаришем.
Спочивай, Біме, твоя місія виконана з честю.
Дякуємо за службу!", - йдеться у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі