«У банківській системі – зміни, потрібні ваші дані»: як шахраї виманюють гроші у жителів Тернопільщини

Опубліковано:
2 Лютого, 2023

Жителі Тернопільщини неодноразово ставали жервами інтернет-шахраїв, називаючи їм дані власних банківських карток. Поліцейські закликають громадян ігнорувати такі дзвінки від злочинців.

«Одна з потерпілих розповіла правоохоронцям обставинам події: до неї зателефонував невідомий та представився співробітником фінустанови. Він зазначив, що в банківській системі відбувається перепис інформації й аби не відбулося автоматизоване блокування рахунку, необхідно зазначити персональні дані. Жінка зробила те що її попросили. Однак за деякий час вона отримала два сповіщення про списання заощаджень з поточного рахунку-4000 гривень та з кредитного-4700 гривень. Натомість інший заявник втратив майже 25500 гривень. Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Аби не потрапити на гачок такого роду шахраїв, поліцейські радять бути уважними. Працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть за номером банку. Якщо ви все таки потрапили на гачок шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102», – кажуть поліцейські.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: