На Тернопільщині почали видавати повістки нового зразка

31.01.2023 14:27   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Перша відмінність - у назві. Відтепер замість військових комісаріатів – територіальні центри.

В Україні почали видавати повістки нового зразка, які від попередніх відрізняються кількома пунктами.

Про це повідомив начальник Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв в сюжеті "Тернопіль 1".

Він розповів, що відтепер замість військових комісаріатів – територіальні центри. Друга відмінність – збільшилась кількість документів, які необхідно принести в центр комплектування для уточнення своїх даних. До паспорта, військового квитка й прописного потрібно ще додати ідентифікаційний номер.

Також у повістці нового зразка є пункт, у якому йдеться, що військовозобов’язаний нестиме відповідальність, якщо не з’явиться до пункту без поважної причини.

"В минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством через які людина може не прибути в територіальний центр", – пояснив Гусєв. Втім, повістки із проханням з'явитися до військових центрів залишились без змін.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі