Члени вченої ради Тернопільського національного педагогічного університету зібралися на перше засідання у новому році

Опубліковано:
27 Січня, 2023

24 січня в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка відбулось перше в 2023 році засідання вченої ради. З нагоди великих різдвяних свят засідання розпочали із благословення університетських капеланів наукової спільноти ТНПУ. Лунали побажання міцного здоровʼя, злагоди, добробуту і миру в кожній родині та у всій Україні. Далі – вручення дипломів здобувачам ступеня доктора філософії.

null

Опісля учений секретар університету Вікторія Гевко оголосила наказ Міністерства освіти і науки України про призначення Богдана Буяка ректором ТНПУ на 5 років. Звертаючись до вченого зібрання, Богдан Буяк подякував колективу університету за підтримку, закликав до єдності та мобілізації всіх сил, адже виклики перед університетом стоятимуть непрості: 

«Я вірю в те, що університетський колектив і надалі буде залишатися лідером у розбудові вищої освіти України. І нехай цей рік буде для усіх нас кращим, аніж той, що проминув» – зазначив очільник вишу.

 

Керівник університету також озвучив основні досягнення в різних сферах функціонування вишу, ректор акцентував увагу на виконанні цільових показників діяльності, ефективності роботи різних структурних підрозділів та окреслив основні завдання на майбутній рік.

Згідно регламенту, наступним питанням порядку денного засідання було розглянуто повідомлення про наукову діяльність університету та шляхи її оптимізації. Присутніх інформувала проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Ірина Задорожна, яка зазначила, що наукова робота в університеті здійснювалася за п’ятьма науковими напрямами. Зокрема, у звітний період виконувався 1 проєкт за цільовим держбюджетним фінансуванням МОН України, 1 проєкт реалізувався в рамках конкурсу НФДУ «Підтримка досліджень провідних та молодих учених», 2 проєкти мають статус Міжнародної технічної допомоги, також виконувався договір з DAAD.

Насамкінець доповіді проректор зазначила, що університет і надалі сприятиме стимулюванню проєктної, публікаційної, патентно-ліцензійної діяльності науково-педагогічних працівників вишу.

 
 

Підсумовуючи засідання, Богдан Буяк привітав присутніх з початком плідної роботи в новому році.

«Наприкінці року ми підбили підсумки і залишилися задоволені результатами, яких спільно змогли досягти. Зараз починаємо рік з новими силами, добрим настроєм і амбітними планами. Всіх вітаю із цим і бажаю творчого натхнення та завзяття. Я вірю в те, що той науковий потенціал, який має університетська спільнота, може вистояти навіть в умовах війни, адже усі освітньо-наукові ініціативи ми будемо реалізувати спільно».

 

Крім того, на вченій раді розглянули інші робочі питання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: