Захист державної таємниці – одна з основних функцій СБУ

26.01.2023 16:28   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Захист державної таємниці – одна з основних функцій Служби безпеки України, передусім в умовах повномасштабної військової агресії рф та безпрецедентної активності ворожої розвідки.

З метою ефективної протидії реальним та потенційним загрозам, Управління СБ України в Тернопільській області здійснює комплексні заходи щодо охорони інформації з обмеженим доступом.

Упродовж  2022 року співробітниками національної спецслужби нейтралізовано 22 загрози витоку секретної інформації з держустанов регіону.

За матеріалами СБУ 17 секретоносіїв притягнуто до відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту держтаємниці. Зокрема, викрито і розслідувано факти недотримання встановленого порядку поводження та зберігання службової інформації.

Водночас, співробітники СБУ провели 33 експертизи режимних об’єктів, що розташовані на території області. За результатами відповідної роботи, підприємствам, установам і організаціям надано 31 спецдозвіл на використання носіїв секретних даних.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

УСБУ в Тернопільській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі