Позбавити почесних звань Кіркорова і Повалій: зареєстрували петицію

Опубліковано:
22 Січня, 2023

Заступниця голови фракції Слуга Народу у Верховній Раді Євгенія Кравчук разом з іншими депутатами і Міністерством культури та інформаційної політики зареєстрували петицію щодо позбавлення почесних звань в Україні Філіпа Кіркорова і Таїсії Повалій, які підтримують Росію у війні проти України.

Про це Євгенія Кравчук написала на своїй сторінці у мережі Facebook: 

«Goodbye, Кіркоров і Повалій! Разом з колегами-депутатами та Міністерство культури та інформаційної політики України розробили і зареєстрували законопроект, що позбавить почесних звань культурних діячів, які виявилися негідними нашого визнання («Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення порядку відзначення видатних заслуг у сфері культури» 8374).

null

Війна показала, хто є хто, а тому декому час попрощатися з почесними званнями та нагородами. Наш законопроект передбачає підстави для позбавлення нагород як іноземних громадян, так і наших співвітчизників/ць:

  • рішення суду про визнання такої особи винною у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину (в тому числі за статтею «державна зрада»);
  • застосування до такої особи санкцій, відповідно до Закону України «Про санкції».

Разом із нагородою горе-діячі втратить і всі відповідні пільги.

Президент України вже зробив свій внесок у вирішення питання: 7 січня ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції 119 публічних осіб, до яких увійшли російські артисти. До санкційного списку потрапили, зокрема, співаки Стас П’єха, Ірина Алегрова, Філіп Кіркоров. А жовтні під санкції потрапили і українці – Ані Лорак, Таїсія Повалій і тд.

null

У нас і #безвас, російські діячі «культури», є кому співати, грати у театрі та кіно, створювати справжнє мистецтво. Переможемо»,пише Євгенія Кравчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кіркоров, #повалій
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: