Тернопільський есперт з міжнародних відносин Руслан Кулик узяв участь в економічному форумі в Давосі

Опубліковано:
21 Січня, 2023

Громадсько-політичний діяч з Тернополя, експерт з міжнародної співпраці і інвестицій Руслан Кулик взяв участь в найвідомішому економічному форумі у Давосі (Швейцарія).

Російська війна в Україні домінувала в політичних дискусіях цього року. Крім того, немало часу присвятили відносинам між США й Китаєм, які намагаються знайти точки дотику, але водночас стикаються лобами у питанні торгівлі й напівпровідників.

Financial Times повідомляє, що багато лідерів у своїх промовах згадували про кліматичні зміни, адже існує небезпека того, що всі інші нагальні політичні та економічні проблеми відвернуть увагу еліти від головної проблеми людства. 

Не оминули увагою й падіння ринків, посилення урядового контролю за ринками та використання контролю за торгівлею як засобу досягнення геополітичних цілей і впливу на інших.

Серед іншого також говрили про ринок праці, нові вимоги до того, де, як і скільки повинні працювати співробітники, а також про крипто- й кібербезпеку.

Сам Руслан Кулик поділився враженнями від заходу у соціальній мережі.

– Підходить до завершення Економічний Форум в Давосі. Про нього я чув дуже багато, але лише цього року була можливість особисто відвідати цю подію. Більшість часу проводжу в “Українському домі”.

Окрема подяка Фонду Віктора Пінчука та меценатам за його організацію. Надзвичайно приємно вражає атмосфера єднання щодо підтримки України не лише під час виступів, але й під час особистих зустрічей.

Дипломати, політики та бізнесмени з усього світу намагаються знайти свій індивідуальний шлях допомоги нашій Державі, і все це відбувається тут, в Українському домі в Давосі. Зустрічі зі “старими” друзями, безліч нових знайомств та дискусій щодо форм участі у спільній Перемозі.

Український Дім став знаковою платформою та відомим у Давосі брендом, що об’єднав не лише всесвітньо відомих спікерів, а ще тисячі іноземних гостей, потенційних інвесторів та справжніх друзів України.

Вірю, що цього року одна мрія на всіх – здійсниться!», – написав Руслан Кулик. – а загалом підсумки Давосу-2023 такі: Китай повертається у гру, світ все ще боїться рецесії, а Україна чекає на зброю.

Україну обговорювали не лише на панелях WEF. До української делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським, який приєднався онлайн, увійшли зокрема перша леді Олена Зеленська, віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко, очільник “Нафтогазу” та донедавна міністр розвитку регіонів Олексій Чернишов та голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Під час свого виступу Зеленський наголошував на важливості подальшої фінаносової підтримки фінансово та зброєю, а також на необхідності отримання гарантйї безпеки для України, поки держава прямує до НАТО. Як згодом заявила Свириденко, Україна обговорюватиме поставки зброї з партнерами “знову і знову, навіть у Давосі”. 

Президент Польщі Анджей Дуда також закликав Захід посилити військову підтримку України, оскільки у найближчі тижні може наступити ключовий момент у війні проти Росії. 

До закликів  допомогти Україні виграти війну приєдналася і президентка Молдови Мая Санду, а директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс наголосила, що “для України надзвичайно важливо отримувати необхідну військову та економічну допомогу, щоб продовжувати те, що вони героїчно роблять наразі”.

Утім, як показала остання зустріч у форматі “Рамштайн”, не всі світові лідери поділяють таку думку.

Нагадаємо, Всесвітній економічний форум у Давосі, цьогоріч відбувся без російських мільярдерів, які стали небажаними гостями через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Від Тернопільщини участь в форумі брав ще голова Білобожницької громади Віктор Шепета.

Довідково. Всесвітній економічний форум (англ. World Economic Forum, ВЕФ) — міжнародна неурядова організація, яка базується в Женеві, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародної співпраці. Місією організації є «прагнення до поліпшення стану світу шляхом залучення бізнесу, політичних, академічних та інших лідерів суспільства у формуванні глобальних, регіональних, галузевих порядків денних». Щорічна зустріч під егідою Форуму проводиться в Давосі (Швейцарія, крім того, Форум виступає організатором ділових заходів в різних країнах). Зустріч об’єднує близько 2500 вищих керівників бізнесу, міжнародних політичних лідерів, обраних інтелектуалів і журналістів, щоб обговорити найбільш актуальні питання, що стоять перед світом.

Утворений у 1970 році. Членами форуму є понад 1000 великих компаній та урядових організацій з різних країн світу. 

Організація також проводить близько шести-восьми регіональних нарад щороку в Латинській Америці та Східній Азії, а також проведення ще двох щорічних зустрічей в Китаї та Об’єднаних Арабських Еміратах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кулик Руслан
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: