За неіснуюче житло в Буковелі тернополянка сплатила 22 500 гривень

Опубліковано:
20 Січня, 2023

Жінка спочатку перекинула завдаток, а через декілька днів оплатила всю суму за житло. Проте, коли приїхала в Буковель, то будинку за вказаною адресою не виявилося. Потерпіла про факт шахрайства повідомила співробітників поліції.

Як з’ясувалося, тернополянка в одній із соцмереж знайшла оголошення про оренду житла в Букровелі. Зв’язалася з орендодавцем, обговоривши умови перерахувала йому спочатку 9 000 гривень завдатку за бронювання, а потім ще – 13 500 гривень. Коли ж приїхала у Буковель, зрозуміла, що потрапила у шахрайську пастку.

За даним фактом дізнавачі Тернопільського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські радять мешканцям області бути обережними та ніколи до перегляду житла не перераховувати жодні кошти. Уважно вивчайте оголошення, шукайте відгуки інших клієнтів в інтернеті. Дізнавайтесь якомога більше деталей про об’єкт: точну адресу, вулицю та номер будинка; поцікавтесь інфраструктурою, що там поблизу є, які магазини, кафе та інше (шахраї зазвичай вагаються з відповіддю, коли запитуєте подробиці); перевірте отриману інформацію на Google карті, чи дійсно там є цей будинок та об’єкти поблизу, подивіться вигляд місцевості на панорамі. Для додаткової безпеки, особливо при бронюванні квартири подобово, попросіть надіслати документи на житло, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #буковель, #кримінал, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: