У Тернополі для жінок з числа ВПО організували різдвяне частування

19.01.2023 19:09   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Днями в Тернополі відбувся святковий різдвяний вечір для жінок з числа ВПО в етно-ресторані «Галич». Організувала захід громадська організація “Жінки в Україні”.

Розважав гостей музичний колектив “Веселі Галичани”. Колядки та щедрівки у їхньому енергійному виконанні зарядили позитивними емоціями усіх учасників заходу.

Також організатори подбали про те, щоб ознайомити жінок, які змушені були покинути свої рідні краї, з кулінарними традиціями нашого регіону. Дегустація 12 класичних різдвяних страв стала кульмінацією вечора. Пампушки з маком, узвар та вареники – це не просто рецепти, а справжній кулінарний код нації.
“Такі гастровечори – важливий крок до адаптації вимушених переселенців. Створення майданчиків для спілкування та обміну традиціями – це ще одне пріоритетне завдання для нашої громадської організації, на рівні із гуманітарною допомогою,” – коментує Тетяна Долішна, Голова ГО “Жінки в Україні”.

Захід проведено в рамках проєкту адаптації жінок та дівчат ВПО в Тернопільській громаді за підтримки Українського Жіночого Фонду / Ukrainian Women’s Fund.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі