Безпека та опалювальний сезон: як на Теребовлянщині освітяни впоралися із викликами війни

Опубліковано:
13 Січня, 2023
Основні завдання закладів освіти в умовах війни – подбати про безпеку дітей під час освітнього процесу та підготувати навчальні заклади до опалювального сезону.

Із цими викликами в Теребовлянській ОТГ успішно впоралися.

– Дуже було багато планів. Ми з головою громади обговорювали чимало проектів щодо відновлення матеріальної бази, купівлі шкільних автобусів, придбання інтерактивних комплексів для усіх шкіл громади. В один день всі ці плани перекреслила війна. Тому швидко намагалися вирішити питання, які стали більш актуальними, – розповіла начальниця відділу освіти Теребовлянської ОТГ Валентина Маслянка.

Школи громади готові до навчання у будь-якому форматі. Для підвищення ефективності освітнього процесу багато вчителів пройшли курси «Цифрові інструменти для освіти».

Зокрема, у Теребовлянській ЗОШ № 2 89 % вчителів пройшли це навчання, за що заклад отримав спеціальну відзнаку.

Цифрові технології педагоги застосовують і під час офлайн-навчання. У такий спосіб урізноманітнюють навчальний процес, зосереджують увагу дітей.

– Опанування цифрових технологій нам дуже допомагає. Новизна – завжди хороша справа. Новітні технології є у кожного вдома, тож мусимо йти в ногу з часом,– наголосила вчителька початкових класів Теребовлянської ЗОШ № 2 Наталія Бугай.

Теребовлянська спеціалізована школа-ліцей також готова до освітнього процесу за будь-яких умов. Матеріально-технічна база тут щороку покращується. Кабінети обладнані сучасними інтерактивними дошками.

У Теребовлянській ОТГ подбали й про безпеку дітей – облаштували просторі та надійні укриття. Там, де сховище було неможливо зробити, – облаштували поблизу.  

Ще один виклик, який постав перед освітянами, – підготовка до опалювального сезону. З ним на Теребовлянщині також впоралися. Частину навчальних закладів уже забезпечили генераторами. Усі великі школи і садочки мають твердопаливні котли.

Як зараз навчають діти у Теребовлі та селах – дивіться у відео.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Освітяни на Теребовлянщині
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: